6 aprilie 2016

SPRING SHOPPING

 

Hello, ladies!
Am adunat in ultima perioada cateva lucruri dragute si m-am gandit sa fac un articol de tip haul. Daca anul trecut pe vremea asta, cand eram in Bucuresti, cumparam sandale si rochite, anul asta treaba sta putin altfel, pentru ca in Dublin e forever toamna, iar eu trebuie sa-mi reconstruiesc garderoba de la zero.
Unul dintre magazinele online preferate este AmiClubwear, de unde comand cu drag de aproximativ un an. Chiar daca livrarea dureaza cam 3-4 saptamani, am fost mereu multumita de ei. Produsele comandate au ajuns mereu in stare perfecta, fara defecte, materialele sunt calitative iar preturile sunt foarte mici. Ce v-ar putea descuraja ar fi costul transportului, dar compenseaza cu preturile produselor si tot iesiti in avantaj, parerea mea.
 
Tot timpul cand ies din casa cumpar cate ceva, incepe sa fie o rutina. Pornesc de la cafeneaua din colul strazii si ajung in centrul orasului, la comic stores, book stores si o gramada de magazine cu haine. Iar cum mereu am urat sa car sacose in brate (nu ma intrebati de ce, dar pur si simplu urasc sa fac asta), am decis ca viata mea va fi mult mai usoara cu ghiozdanele in loc de gentute. Don't worry, am si o geanta pentru alte ocazii, dar asta e alta poveste.
 
Asa ca in timp ce cotrobaiam eu pe site dupa comori ascunse, am gasit frumusetea asta de ghiozdan, de care nu ma mai despart. Confectionat dintr-un fel de piele ecologica, are doua aripioare detasabile care sunt pur si simplu adorabile, curele reglabile si un interior foarte spatios. L-am prins la reducere si il puteti gasi aici.
Daca tot nu pot purta sandale aici, macar sa am niste ghete stylish. Nu cred ca are rost sa va explic de ce iubesc ghetele astea... De la textura ce imita pielea de sarpe, pana la tintele aurii ce pot fi cu usurinta o arma letala (glumesc, nu faceti asta!), cred ca sunt cele mai dragute ghete pe care le-am cumparat pana acum. Au costat chiar mai putin decat ghiozdanul si le puteti gasi aici.
De-a lungul anilor am avut tot felul de ghete/bocanci, dar niciodata o pereche de combat boots. Si daca tot mi-am luat niste incaltari stylish, traznite, am zis sa aleg si ceva ce pot purta zilnic. Indiferent ca ma duc la cumparaturi sau intr-un road trip, bocancii astia sunt extreme de usori si comozi. Ii gasiti aici.
Mereu mi-am dorit o palarie neagra, dar pana acum nu am gasit una care sa mi se potriveasca. Asa ca am mers putin pe noroc atunci cand am comandat-o, neavand posibilitatea de a o proba, dar nu regret ca am facut-o. A costat in jur de 30 de lei si o puteti comanda aici
Chiar daca la prima vedere arata destul de uratica, hainuta asta este extreme de comoda si calduroasa. Se inchide cu un singur nasture si are doua buzunare laterale. Mai multe imagini puteti viziona aici.
Cel de-al doilea site un am facut cumparaturi este FashionMia, un alt magazine online cu prieturi mici si produse frumoase. In cazul acestuia, livrarea a durat putin mai mult, in jur de 5 saptamani, dar a meritat asteptarea si chiar am mai plasat o comanda noua de curand, pentru un nou ghiozdanel.
M-am incapatanat sa-mi iau un sacou colorat, pentru o pata de culoare in sifonierul meu plin de haine negre si nu-mi pare rau. Culoarea reala e un roz pudrat spre peach, este confectionat dintr-un material foarte fin si are in talie un fermoar decorativ auriu. Il puteti comanda aici.
P.S.: Nu sunt sigura de autenticitatea lui, dar pe eticheta scrie TOPSHOP. ^_^
Cum sa mergi sa vezi Batman V Superman fara armura de supererou?  Mai ales ca l-am gasit cu reducere 90% aici si nu m-am putut abtine sa nu-l iau acasa si sa-l iubesc pe veci.
Am terminat cu partea de shopping online si trecem la alergatul prin magazine. Oricine a auzit macar o data de vestitele magazine Primark, unde intri cu doar cateva zeci de euro si iesi cu jumatate de sifonier. Le-am descoperit anul trecut cand am fost in vacanta in Germania si m-am indragostit pe loc.
In Irlanda se numesc Penneys si sunt cosmarul oricarui barbat. De la lenjerie intima, la paturici pufoase si decoratiuni pentru casa, acolo puteti gasi absolut orice aveti nevoie.
Am gasit gentuta asta la 10 euro si o ador. O combinatie de negru si nude, cu o textura ce imita pielea de sarpe si detalii aurii, gentuta asta este extreme de versatila. Incerc cumva sa cumpar piese basic, ce pot fi purtate in diverse tinute, ca sa nu risc sa sfarsesc sufocata sub haine si accesorii.
Ohhh, cardiganul asta are o poveste amuzanta... Am iesit din casa cu gandul sa cumpar mancare si am ajuns in centru. M-am gandit sa intru la Penneys sa vad ce reduceri mai au, dar nu am gasit nimic pe gustul meu, plus ca nu asta era scopul iesirii mele (ma mint ca incerc sa cumpar responsabil, dar nu tine), asa ca am decis sa plec. Pe drum spre iesire, am vazut cardiganul asta. L-am luat, l-am analizat, e destul de grosut iar materialul este unul foarte tare, parca-i un covor si nu glumesc, combinatia de alb-negru si imprimeul sunt superbe, dar eu tot cautam motive sa nu-l iau. Plus ca spatiul este o problema aici iar sifonierul deja plange, motiv pentru care mereu ies la cumparaturi cu prietenul meu, pentru ca el este vocea aia din capul meu care spune "Nu ai nevoie de asta, Raluca!" (To my boyfriend: Daca citesti asta, inseamna ca ai aflat deja ca am comis-o iresponsabil si incerc sa ma simt vinovata acum. ^_^ ).
Ca sa n-o mai lungesc, am vazut ca e redus de la 23 de euro la 9 euro si am zis ca aia e, il iau si imi fac morala singura cand ajung acasa. O saptamana mai tarziu, nu regret nimic!
Asa cum spuneam mai sus, in Dublin vremea e rece si putin schimbatoare. Ba ploua, bate vantul de parca acum astepti sa ajungi in Oz cu tot cu apartament si e frig, ba e soare si frumos, chiar daca asta se intampla mai rar. Cand mi-am facut bagajul pentru a ma muta, am luat cu mine doar cateva haine de care aveam neaparat nevoie, ca stiam ca o sa mai cumpar pe parcurs, asa ca in primul weekend cand am ajuns aici am luat geaca asta. Pretul a fost destul de mic, 14 euro, si singurului ei defect este ca nu are buzunare, detaliu de care eu sunt putin obsedata. In rest, as purta-o in fiecare zi!
Ultimul lucru cumparat este o esarfa, am zis ca daca tot am comis-o cu cardiganul, macar sa-mi duc "infractiunea" pana la capat si sa iau si asta. Am ales-o pentru imprimeu si culori, ca a costat doar 3 euro a fost un bonus.
Voi incerca sa mai scriu articole de tip haul, chiar daca sunt incepatoare la capitolul asta si nu ma prea pricep, dar exersand invatam, nu? Si sper sa va fie de folos atunci cand mergeti la cumparaturi, fie ca o faceti in mediul online sau nu.
Kisses!

3 comentarii:

Can't wait to read your lovely comments!