5 august 2013

Little black dress - a short story

Hey girls!
The "little black dress" is considered essential to a complete wardrobe by many women and fashion observers, who believe it a "rule of fashion" that every woman should own a simple, elegant black dress that can be dressed up or down depending on the occasion: for example, worn with a jacket and pumps for daytime business wear or with more ornate jewelry and accessories for evening. Because it is meant to be a staple of the wardrobe for a number of years, the style of the little black dress ideally should be as simple as possible: a short black dress that is too clearly part of a trend would not qualify because it would soon appear dated. In 1926 Gabrielle "Coco" Chanel published a picture of a short, simple black dress in American Vogue. It was calf-length, straight and decorated only by a few diagonal lines. Vogue called it "Chanel's Ford". Like the Model T, the little black dress was simple and accessible for women of all social classes. Vogue also said that the LBD would become "a sort of uniform for all women of taste".
Source: Wikipedia
The dress I'm wearing is simple, elegant and chic, with removable braces, which is a big plus. The top part is like a corset, which means that the dress is not gonna fall down.
The amazing jewelry I'm wearing are from bellast.com. I chose them separately, but they look alike and form a set. They are made of silver and manufactured carefully.
What do you think about this outfit? Do you have a little black dress in your wardrobe?

"Micuta rochie neagra" este considerata o piesa esentiata intr-o garderoba completa de multe femei, care cred ca este o "regula a modei" ca orice femeie sa detina o rochie neagra, simpla si eleganta, care se potriveste oricarei ocazii. Nu a fost catalogata niciodata ca apartinand unui "trend', deoarece ea nu se va demoda in timp.
Rochita pe care am purtat-o azi este simpla, dintr-un material usor si are bretele detasabile, ceea ce este un plus pentru ca le poti purta sau da jos in functie de ocazie. Un alt plus este ca partea de sus e tip corset, care se inchide cu un fermoar lateral si nu se lasa, deci nu trebuie sa stai si sa tragi de ea sa o ridici la 5 minute. Simpla, dar de efect!
Bijuteriile minunate pe care le port sunt de pe bellast.com. Le-am ales in asa fel in cat sa formeze un set. De colier m-am indragostit la prima vedere. Chiar daca sunt ieftine, nu va lasati pacalite de pret. Sunt lucrate frumos si sunt stantate, ceea ce ma face sa cred ca sunt realizate din argint veritabil. Ma voi intoarce cu o parere despre ele dupa ce le voi purta un timp ca sa-mi dau seama daca sunt intr-adevar de calitate.
Ce parere aveti de rochita? Detineti si voi una similara?
OUTFIT
Dress: Kurtmann.ro
Shoes: Random store
Earrings: Bellast.com
Necklace: Bellast.com
Bracelet: Bellast.com
Pictures by RobertoC

16 comentarii:

  1. nu prea pot sa ma decid :)) ca imi plac cam toate <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Îți stă foarte bine ! Brățara este minunată !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cute outfit!

    http://www.lost-in-wonderland.co.uk

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti sta foarte bine ♥ iar cerceii sunt adorabili!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumoasa e rochia, iti vine super! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Superba rochita ! Am si eu un pandantiv inimioara la fel doar ca alta nuanta <3

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt de acord cu tine, rochita neagra e esentiala in orice dulap :X Eu am una care ar merge purtata cam la orice ocazie, e foarte versatila si o ador.

    Iti sta minunat asa.

    Te pup

    shoeper-women.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce rochita draguta!! De pe Kurtmann am inteles, dar ce marca? :D
    Imi plac si bijuteriile!

    RăspundețiȘtergere
  9. Stii tocmai the little black dress mi-a scapat din garderoba, na ca nu am :)) a ta e foarte frumoasa si asa finut accesorizata ca o printesica :) imi place
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumoasa e rochita! <3
    Bijuteriile sunt minunate, le-ai ales foarte bine! :D

    RăspundețiȘtergere

Can't wait to read your lovely comments!